Salut tout le monde vanuit Chartres

16 nov 2023

Eindelijk was het zover. De start van de uitwisseling met Lycée Fulbert, kortweg FuFu. Twintig 4e klassers stapten op 11 november jl. de bus in. Na een paar weken met hun partners uit Chartres te hebben gemaild, geappt etc. was het zover om hen echt te gaan ontmoeten.
Na uitgezwaaid te zijn door ouders/verzorgers is de tien uur durende reis vlot verlopen. Voor enkelen ging de reis na aankomst zelfs nog wat verder. Dit betekent dat deze helden elke ochtend om 6.00 uur in de schoolbus zaten en pas rond 19.00 uur thuis waren.
De week in het kort:
Zaterdag en zondag waren familiedagen om kennis te maken met het gastgezin en de uitwisselingspartner.
Maandagochtend heeft de plaatsvervangende directeur het programma officieel gestart en hebben ze de school verkend en lessen gevolgd. ’s Middags konden ze zich uitleven op de glas-in-lood workshop.
Dinsdag, een fijne (regenachtige) ochtend in Parijs. Vrije tijd dus op naar Bateau Mouche, Trocadero, Arc de Triomphe (waar we kort de honderdjarige viering van het eeuwigdurende vuur hebben meegemaakt) en de Champs Élisée.
Woensdag een project in school en vrije tijd in Chartres.
Donderdag de presentatie van het project over de ideale, duurzame school. Er is hard gewerkt met mooie resultaten. Daarna op weg naar Versailles; hopelijk is er een droog moment om de tuinen te kunnen bewonderen.
Donderdagavond is er een afscheidsmoment en vrijdagmorgen vroeg op de trein naar Parijs om vervolgens met de bus richting Amsterdam te rijden. Daar worden we rond 19.00 uur verwacht om opgehaald te worden door de ouders en/of verzorgers.
Au revoir et à+

Robin en Odette