Girls’ Day

30 mrt 2023

Op 30 maart zijn we met 32 meiden op excursie geweest naar de Gasunie Utrecht voor de jaarlijkse Girls’ Day. De meiden konden hier kennis maken met de beroepspraktijk van bèta, techniek en ICT. Ze mochten zelf een boekensteun in elkaar lassen enkregen een demonstratie over de mogelijkheden van waterstof als vervanger van aardgas. Ook zijn ze het veld ingegaan en hebben ze met behulp van gps gasleidingen opgespoord in de grond.

Girls’ Day is een initiatief van stichting VHTO dat zich inzet in voor de deelname van meisjes en vrouwen in bèta, ICT en techniek. Tijdens Girls’ Day nodigt VHTO meisjes uit bij technische of IT-bedrijven in de regio zodat ze op een laagdrempelige manier kennismaken met deze sectoren. In Nederland is het aandeel vrouwen in technische of IT-beroepen nog steeds laag, terwijl deze sectoren veel banen hebben met goede salarissen. Ook zijn er veel kansen om in deze sector te werken aan grote maatschappelijke vraagstukken, zoals de digitale samenleving, energietransitie en klimaatverandering. Met Girls’ Day willen we meisjes een beter beeld geven van deze beroepen en hun mogelijkheden in deze sectoren.