Politiek bezoek voor 6 vwo

26 jan 2023

Op woensdag 25 januari jl. waren Peter van Dam (D66) en Lukas Burgering (PvdA), namens hun partijen de fractievoorzitters in de gemeenteraad van Stichtse op bezoek bij de leerlingen uit 6vwo die het vak maatschappijwetenschappen volgen. Het doel van het bezoek was om de leerlingen kennis de laten maken met het functioneren van politiek op gemeentelijk niveau en tegelijk de debatvaardigheden van leerlingen toe te passen. Leerlingen gingen met elkaar in debat over een onderwerp waarbij zij willekeurig werden ingedeeld als voor- en tegenstanders. Zij moesten argumenten voor dan wel tegen bedenken en tegelijk bedenken wat de reactie van de andere groep hierop kon zijn. Het was een geanimeerde les waarbij leerlingen uit eerste hand konden leren van politici.