Uitwisseling met Chartres

24 nov 2022

Eindelijk was het zover.
Zestien 4e klassers vertrokken zaterdagochtend 19 november in verband met een uitwisseling met Lycée Fulbert uit Chartres. Na al een tijd met hun partners uit Chartres te hebben gemaild, geappt etc. was het zover om hen echt te gaan ontmoeten.
Uitgezwaaid door ouders is de reis gemoedelijk begonnen. De lange reis met de bus, metro en trein is vlot verlopen, maar…. op zo’n kwartier voordat we Chartres binnenkwamen met de trein werd het onrustig. De spanning steeg…zouden ze hun maatjes herkennen? Hoe zijn de gastouders? ‘Ik hoop dat de gasten Engels spreken’, etc. Dit waren de vragen die plotseling naar bovenkwamen, waardoor ze misschien bij aankomst toch liever in de trein bleven ziten ….
Gelukkig brak al snel het ijs en hebben ze elkaar hartelijk begroet waarna ze naar hun tijdelijke adres werden gereden. Die avond en de volgende dag was het vooral ‘familietijd’.

Na een officiële opstart van het programma door de “ proviseur” is de school verkend, zijn er lessen gevolgd en konden zich uitleven op de glas-in-lood workshop. Parijs is bezocht en er staan nog mooie dingen op het programma dat tot 25 november duurt.