Fiets- en voetveer de Aa uit de vaart

21 apr 2022

Rijkswaterstaat heeft het voornemen om na 130 jaar de fiets – en voetveer de Aa over het Amsterdam-Rijnkanaal tussen Nieuwer ter Aa en Breukelen uit de vaart te halen. Ze zeggen het bestaande convenant eenzijdig te kunnen ontbinden.
 
Als de pont de Aa uit de vaart gaat heeft dat ook grote gevolgen voor de leerlingen van Broklede en het Broeckland College. Onze scholen hebben een sterke regionale functie.
 
Twee maal per dag gebruikt een grote groep leerlingen en medewerkers deze veerpont om van en naar school te gaan. Daarom hebben de scholen gezamenlijk de ministers Blom en Harbers van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een brief gestuurd waarin we nadrukkelijk verzoeken om deze veerpont niet uit de vaart te nemen, voordat er een alternatieve verbinding (fietsbrug of tunnel) gereed is.
 
Steun dit geluid en onderneem actie door de petitie te tekenen: Ga naar www.laatonsnietzwemmen.nl
Of gebruik de QR-code.