‘Als de zon ondergaat, komen de sterren op’

26 nov 2021

Twee jaar geleden overleed onze leerling Olivier. Zijn klasgenoten hebben het initiatief genomen om op het terrein achter de school een gedenkboom te planten. Ze kozen voor de Prunus Autumnalis, omdat deze rond de sterfdatum van Olivier bloeit. Op vrijdag 26 november hebben we de tekst onthuld die de leerlingen zelf bedacht hebben ‘Als de zon ondergaat, komen de sterren op’.
De gedenkboom biedt een plek bij de school waar leerlingen met een lach en een traan herinneringen op kunnen halen aan degenen die niet meer onder ons zijn. Een plek waar je even je gedachten kunt laten gaan. We zijn trots op dit initiatief van de leerlingen en vinden het erg fijn dat er op Broklede ruimte is om met elkaar stil te staan bij het verdriet dat we soms voelen en dat we elkaar daarbij tot steun kunnen zijn.


The First Tree

Nature looked across the seas,
she had newly made.
“Now,” said Nature, “Life must have
a place of cooling shade.”

“All my creatures shall have rest
from the midday sun’s high tide.”
Underneath a leafy bough
shall all my creatures hide.”

So, out from the deep black earth
rose a mighty tree.
The hill wind sang a song of welcome.
“Greetings!” roared the sea.

When the sun had reached its zenith
In the tree’s cool shade.
All the creatures lay them down,
and they were not afraid.

Ever since the tree has flourished,
Mighty! .. and yet kind!
Nowhere else can creature or man
Sweeter comfort find.

(adapted from a poem by L Hetrick)