De Maakplaats

19 okt 2021

De maakplaats is bedoeld voor onderbouw- en bovenbouwleerlingen die iets extra’s willen doen op het gebied van kunst. Of voor leerlingen die meer tijd willen besteden aan hun bv- of ckv-opdrachten.
De leerlingen worden begeleid door onze docenten Lotte en Sander.
Ze kunnen zelf met een ideeën komen of meedoen met een programma dat al bedacht is. Er zijn verschillende disciplines zoals schilderen (olie-, acryl, of aquarelverf), beeldhouwen/boetseren, druktechnieken (etsen, linoleumsnede, zeefdruk), film, fotografie, graffiti, street-art, land-art, performance-art, houtbewerking, textiele werkvormen enz. enz. Theater, muziek of poëzie behoren ook tot de mogelijkheden. Bijna alles kan. Werken aan reguliere opdrachten voor bv of ckv mag ook.
Door de coronacrisis zijn er op verschillende vlakken bij sommige leerlingen achterstanden ontstaan. Achterstand in kennis, vaardigheden of op sociaal-emotioneel vlak. Bij sommige leerlingen is dat duidelijk aanwijsbaar, bij andere is dat minder duidelijk. Er zijn ook leerlingen bij wie de crisis helemaal niet tot achterstand heeft geleid. Toch heeft iedereen bepaalde zaken gemist door de crisis. Hier kunnen de leerlingen hun kennis en vaardigheden op het gebied van kunst en cultuur te vergroten.