University Day voor vwo 5

12 jun 2021

Op woensdag 9 juni jl. kwamen 12 masterstudenten en net-afgestudeerden een workshop geven aan onze leerlingen uit 5 vwo om hen inhoudelijk kennis te laten maken met verschillende studierichtingen. Er waren workshops vanuit o.a. sterrenkunde, psychologie, rechten, nanobiologie, bestuurskunde, sociale geografie & life science and technology. Ook konden leerlingen ervaren hoe het is om wetenschappelijk onderzoek te doen. Onderwerpen als vaccineren, vrijheid van meningsuiting, bronnenonderzoek, groepsdynamica, exoplaneten, framing en ‘nieuwe’ bedrijven kwamen voorbij. Iedereen ging actief aan de slag en er werden volop gesprekken gevoerd over studiekeuze en studeren!

Enkele reacties van leerlingen:
”Ik vond het enorm leuk. Ik heb meer inzicht gekregen in verschillende studies en onderwerpen en ik heb kennis gemaakt met dingen waar ik normaal niet mee in contact sta.”

”De University Day was een erg leuke en leerzame ervaring die mij meer inzicht heeft gegeven over wat bepaalde studies inhouden. Het heeft mij ook geholpen om bepaalde studies uit te sluiten maar het heeft ook zeker deuren geopend.”