Brokledeleerling schrijft boek! 

25 jan 2021

Op 22 januari is de debuutroman van Ellis (4 tvwo) verschenen. Het boek heet Terugkeer van een Opvolger. Ellis is begonnen met schrijven in de zomervakantie van de tweede naar de derde klas. Ze heeft het naar een uitgeverij gestuurd en die wilde het uitgeven!
Nu, anderhalf jaar later, is het zover en bestaat Terugkeer van een Opvolger. Het boek is een spannende fantasy over Tekea.

Hieronder is een stuk van de achterflap:
Het is een tijd van sterke krijgers en gigantische kastelen. In Tekea heerst al generaties lang dezelfde koninklijke familie. Zij willen maar een ding: meer land veroveren. Gideon is een trouwe jonge dienaar van de koning en heeft net zijn opleiding afgerond. Hij staat op het punt om een belangrijke missie voor de koning te volbrengen. De koning heeft veel vertrouwen in hem. Dan verschijnt ineens Evalien. Zij probeert Gideon ervan te overtuigen om aan haar strijd mee te doen in plaats van vechten in het koninklijke leger van haar oom. Gideon staat nu voor een keuze. Gaat hij met de raadselachtige Evalien mee, of met de koning? 

Passage uit het boek:
Struikelend probeert hij haar te vinden, maar na de eerste splitsing blindelings te hebben gekozen, weet hij al dat hij haar niet gaat vinden. Toch rent hij verder. Hij hijgt, zwoegt en zoekt, totdat hij uitgeput is. Teruggaan heeft geen zin meer. De weg vindt hij toch niet. Na uren lopen stopt Gideon eindelijk. Hij heeft honger en dorst en verwijt zichzelf dat Evalien heeft weggestuurd. Gideon laat zich op het vochtige gras vallen en kijkt omhoog. Aan de bomen hangen sappige vruchten. Vermoeid staat hij op om er een te plukken. Ik ga liever dood van giftig fruit dan van honger, denkt hij voordat hij een hap neemt. Er gebeurt niets, dus eet hij gulzig verder. Ondertussen denkt hij aan Evalien. Natuurlijk is ze boos, maar ze overdrijft wel. Misschien dacht ze dat mijn sleutel in de handen van Ysorat zou vallen? Misschien is ze bang? Gideon staat weer op, vastberaden om haar te vinden. Ineens wordt het donker. Ze zullen ‘s nachts de kroonluchters wel uitdoen, denkt Gideon, deze planten hebben ook nacht nodig. Dus ik ben hier al vijf uur? Ik moet de rand van deze grot vinden, dan vind ik de uitgang wel. 

Terugkeer van een Opvolger is hier te bestellen.