Paarse vrijdag / dinsdag – GSA

30 nov 2020

Trek dinsdag 8 december je paarse trui, T-shirt, hoedje, broek of schoenen aan!

Vrijdag 11 december is het Paarse vrijdag, maar omdat dit midden in onze toetsweek valt, vieren wij op Broklede Paarse dinsdag
Deze dag is bedoeld om te laten zien dat je oké bent met alle seksuele oriëntaties en genders door paarse kleding aan te trekken. Op deze manier voelen mensen op school die niet hetero/cisgender zijn, zich veilig en durven meer zichzelf te zijn. Dit is super belangrijk, want jezelf kunnen zijn op school maakt naar school gaan een stuk leuker!

De GSA is een groep leerlingen hier op school die vindt dat iedereen de vrijheid heeft te kunnen zijn wie ze zijn, zonder zich daar voor te hoeven schamen of te verantwoorden.
Niet iedereen voelt zich thuis in het vakje ‘man’ of vakje ‘vrouw’. Dat hoeft ook niet. Wat mannelijk of vrouwelijk is bepaal je zelf!
Niet iedereen voelt zich thuis in het vakje ‘homo’ of ‘hetero’. Dat hoeft ook niet. Sommige mensen vallen vooral, of alleen maar op vrouwen, anderen vooral, of alleen maar op mannen. Weer anderen maakt het niet uit wat of wie je bent: als er maar een klik is.
Sommige mensen vallen op niemand en weer anderen worden verliefd op meerdere mensen tegelijk. Maakt het uit? Natuurlijk niet! Iedereen moet kunnen zijn wie die is.

De letters GSA staan voor Gender and Sexuality Alliance: een verbond tussen allerlei seksuele oriëntaties, sekses, gender identiteiten en gender expressies.
De GSA is er voor iedereen! Wat mannelijk of vrouwelijk is bepaal jezelf, of je nu een cisgender, transgender, non-binair of intersekse persoon bent. Net zoals jij zelf weet op wie of wat je valt, of je nu hetero, gay, bi, pan, aseksueel of in dubio bent.
Dus kom een keertje langs bij een van onze activiteiten!
We zijn te vinden op Instagram @gsa__broklede.