BE PREPARED goed uitgepakt, ondanks corona beperkingen

22 okt 2020

We feliciteren Anouk, Sem, Yeliz, Lara en Britt uit 5vwo met hun BE PREPARED certificaat. Ook dit schooljaar zijn er deelnemers van Broklede geweest voor de cursus BE PREPARED. Anouk, Yeliz, Sem, Britt en Lara hebben de cursus met succes afgesloten en zichzelf daarmee een grotere kans geboden om een vervolgstudie met succes af te sluiten.
Een vwo-opleiding leidt in principe op voor het volgen van een wetenschappelijke opleiding. 6vwo’ers die aan de universiteit een vervolgstudie volgen, haken helaas veelvuldig af, omdat ze of de verkeerde studie gekozen blijken te hebben of zich gewoonweg niet kunnen handhaven in de universitaire wereld die veel samenwerking en zelfstandigheid vraagt. Broklede maakt deel uit van het academische netwerk VU-PUC waarmee er op diverse manieren aan gewerkt wordt om leerlingen de juiste studiekeuze te laten maken en studieuitval te voorkomen.
Om voornoemde reden mogen leerlingen van Broklede uit 5vwo kosteloos deelnemen aan de cursus BE PREPARED. De cursus duurt vijf dagdelen en bereidt leerlingen voor op een goede manier om een studie te kiezen en laat leerlingen het pad bewandelen om hen te laten ervaren welke kennis en vaardigheden handig zijn om een goed gekozen studie met goed gevolg af te sluiten.

Vragen? Neem contact op met Robin Bakker en/of Francis Kosterman/ schoolcoördinatoren VU-PUC.