Model European Parliament Nationaal

9 okt 2020

Eind september deed Broklede mee aan het Model European Parliament Nationaal. Je kunt niet zomaar meedoen aan de Nationale versie, daar gaat een hele selectie aan vooraf. Alle kandidaten die dit jaar meededen, waren de beste van de hele school. Een hele eer om mee te doen dus!
Tijdens MEP wordt het Europees Parlement nagebootst en stellen leerlingen in commissies resoluties op, waarmee ze antwoorden proberen te vinden op dé grote problemen van deze tijd, zoals migratie en ongelijkheid. Voor Broklede deden Anouk Wind en Joris Ritter mee.
Het was een week vol debatten en gezelligheid. De provincie Utrecht was de commissie Juridische Zaken, daar komt eigenlijk alles aan de orde wat in de maatschappijleerles is behandeld. Denk hierbij aan de Trias Politica, rechtsstaat en Europese wetgevingen.
Door corona konden de deelnemers helaas niet allemaal naar het Binnenhof in Den Haag. Hierdoor reisde het team van Utrecht de hele week strak in het pak – want MEP is behoorlijk formeel – af naar het Provinciehuis, waar de beste choco de luxe en koffie van heel Nederland te vinden is. Die koffie was erg welkom, want de dagen waren lang en de nachten kort. Het was dus zeker zwaar werk, maar genoten hebben ze zeker.
Aan wie je het ook vraagt, MEP was een geslaagde week en een geweldige ervaring. In januari 2021 mogen we (hopelijk) weer naar provinciaal.